Alla inlägg under maj 2013

Av Josefine - 4 maj 2013 19:00

Idag ville jag ha något till frukost vi inte haft på länge...det fick bli lite smörrebröd.

Mums! men tyvärr krävs det ju ganska många olika ingredienser om man vill ha variation på smörgåsarna.

Men dessa hade vi.


 


Alla hade smör och sallad

Leverpastej, saltgurka och persilja


Kokt ägg, majonnäs, räkor, citron och dill


Rostbiff, remouladesås, syltlök, persilja


Stekt sill, rödlök och dill


Väldigt gott med dock så mäktigt!


Senare på dagen när jag sen jobbade åkte Jonas å flickorna å badade Asti (vår hund).

Rikigt fint vårväder.


 

Av Josefine - 3 maj 2013 21:45

Jag bara älskar thaimat å önskar ofta att jag kunde laga maten precis som de gör i Thailand eller som take away ställena. Men det känns nästan omöjligt... fram tills nu då jag hittade Santa Marias hemsida. Visst det blir ju lite hjälp på traven med deras olika kryddblandningar, men det lär väl bli så nära jag kan komma.

Här kommer ett recept vi hade ikväll, som blev väldigt uppskattat. Och det luktade Thailand i hela huset :)


 


Här kommer receptet

ca 4 port


500 g tunt skivade kycklingfiléer

matolja till stekning

1 skivad purjolök

2 msk red curry paste

2 msk fish sauce

2 st stavar citrongräs skivade

1 burk (400ml) kokosmjölk

2 msk socker


Koka jasminriset.

Woka kycklingfiléerna och purjolöken i oljan.

Rör sedan ner red curry paste, fish sauce, citrongäset, kokosmjölken och socker (efter tycke).

Låt småputtra ca 5-10 min.

Självklart kan man ju blanda ner mer av fisksåsen å curryn om man vill ha det lite "Thailand"

Smaklig måltid!



Av Josefine - 2 maj 2013 20:15

Idag fick det bli lite rester från igår. Då körde vi årets första grillning.

Igår hade Jonas önskemål om att få min hemmagjorda potatissallad till kotletterna, å självklart fick han det!




Här kommer recptet på potatissalladen

(ca 4 port)


1 kg kokt potatis

1 dl majonnäs

4 dl gräddfil

1 skivad purjolök

hackd inlagd ättiksgurka

kapris

hackad dill

salt & peppar


Skala ev potatisen och koka den.

Blanda samman alla "torra" ingredienser, dvs purjolök, gurkan, kapris och dill.

När potatisen svalnat, dela den i 1,5 cm kuber och lägg ner i blandningen.

Häll ner majonnäs och gräddfil efter eget tycke och avsluta med att smaka av med salt och peppar!



Sök i bloggen

Ljusglimtar i vardagen

  Välkommen till min blogg, där jag kommer att berätta om de små ljusglimtarna som lyser upp vardagen. Det kommer att skrivas om min stora passion för MAT och även om lite inköp som görs då och då. Jag bor tillsammans med min man Jonas och vår 2 1/2 åriga dotter Valencia och Jonas två tonårsbarn Carl 16 år och Cornelia 13 år. Hoppas Ni kommer att gilla det!

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Arkiv

Senaste inläggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards