Alla inlägg under maj 2013
Idag ville jag ha något till frukost vi inte haft på länge...det fick bli lite smörrebröd.
Mums! men tyvärr krävs det ju ganska många olika ingredienser om man vill ha variation på smörgåsarna.
Men dessa hade vi.
Alla hade smör och sallad
Leverpastej, saltgurka och persilja
Kokt ägg, majonnäs, räkor, citron och dill
Rostbiff, remouladesås, syltlök, persilja
Stekt sill, rödlök och dill
Väldigt gott med dock så mäktigt!
Senare på dagen när jag sen jobbade åkte Jonas å flickorna å badade Asti (vår hund).
Rikigt fint vårväder.
Jag bara älskar thaimat å önskar ofta att jag kunde laga maten precis som de gör i Thailand eller som take away ställena. Men det känns nästan omöjligt... fram tills nu då jag hittade Santa Marias hemsida. Visst det blir ju lite hjälp på traven med deras olika kryddblandningar, men det lär väl bli så nära jag kan komma.
Här kommer ett recept vi hade ikväll, som blev väldigt uppskattat. Och det luktade Thailand i hela huset :)
Här kommer receptet
ca 4 port
500 g tunt skivade kycklingfiléer
matolja till stekning
1 skivad purjolök
2 msk red curry paste
2 msk fish sauce
2 st stavar citrongräs skivade
1 burk (400ml) kokosmjölk
2 msk socker
Koka jasminriset.
Woka kycklingfiléerna och purjolöken i oljan.
Rör sedan ner red curry paste, fish sauce, citrongäset, kokosmjölken och socker (efter tycke).
Låt småputtra ca 5-10 min.
Självklart kan man ju blanda ner mer av fisksåsen å curryn om man vill ha det lite "Thailand"
Smaklig måltid!
Idag fick det bli lite rester från igår. Då körde vi årets första grillning.
Igår hade Jonas önskemål om att få min hemmagjorda potatissallad till kotletterna, å självklart fick han det!
Här kommer recptet på potatissalladen
(ca 4 port)
1 kg kokt potatis
1 dl majonnäs
4 dl gräddfil
1 skivad purjolök
hackd inlagd ättiksgurka
kapris
hackad dill
salt & peppar
Skala ev potatisen och koka den.
Blanda samman alla "torra" ingredienser, dvs purjolök, gurkan, kapris och dill.
När potatisen svalnat, dela den i 1,5 cm kuber och lägg ner i blandningen.
Häll ner majonnäs och gräddfil efter eget tycke och avsluta med att smaka av med salt och peppar!
Välkommen till min blogg, där jag kommer att berätta om de små ljusglimtarna som lyser upp vardagen. Det kommer att skrivas om min stora passion för MAT och även om lite inköp som görs då och då. Jag bor tillsammans med min man Jonas och vår 2 1/2 åriga dotter Valencia och Jonas två tonårsbarn Carl 16 år och Cornelia 13 år. Hoppas Ni kommer att gilla det!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
|||||
|